Welcome to UK420

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.


Sign in to follow this  
Followers 0
Midnight Grower

What is wrong with my plant, what deficiency has it got?

18 posts in this topic

large.33AC3379-07F9-4814-9995-ED24DBA0C01A.jpeg
 

Please can someone tell me what might be wrong with my plant, this is my first grow, the leaves are going discoloured, please see photo!!

 

I have other plants of different strains that are perfectly healthy!!

Edited by Midnight Grower

Share this post


Link to post


I'm new here to so, I can not tell you what's wrong with your plant.

I can however tell you that pretty much everyone will ask you for better photos, details on your lights, medium, and water/feed and temps and just general stuff, but mainly pictures. 

 

Going on your current picture;

You plant is florescent pink/purple, you should contact Q gardens and ask them what kinda of plant is this colour because it is, truly amazing.

I'm sure you'll get answers and help with better pictures, this is the nicest forum I've ever been on.

7 people like this

Share this post


Link to post

Yeh not best pic, hav you splashed it or slobbered onit abit maybe...

1 person likes this

Share this post


Link to post

You need a pic in natural light and some details of your grow would be useful

3 people like this

Share this post


Link to post

Thanks guys, please see some better pictures in natural light below (plant isn’t purple haha that was just under my light)

 

I’m growing in roughly a 80/20 coco coir perlite medium, light is a 2000w (400w actual power) LED full spectrum grow light, tent is 80x80x180 with good air circulation, temp is usually around 28 lights on and 24 lights off, I am feeding advance nutrients micro/grow/bloom and also supplementing cal mag using a feeding guide I found on a forum as a rough guide, I am watering/feeding every day to run off and I am keeping the PH at 6.0.

 

The leaves are only slightly discoloured with light green patches.

 

Any help would be appreciated!!

 

large.D3F29667-7409-4BAC-9D98-BF77FEFF254F.jpeglarge.0673E4BF-15D8-47D2-8F5F-5327F8EBC207.jpeglarge.2E9E396D-1D37-40F4-A187-CA9B5415665B.jpeg

Share this post


Link to post

Also I have been careful not to splash the plant while feeding.

Share this post


Link to post

Other than the discolouration the plant seems to be healthy and growing well!!

Share this post


Link to post

Looks like the mottling I had on my Jack Herer early on, I think it was just natural and there weren't actually any issues with the plant.

 

I'm new to all this though!

 

Lenny

3 people like this

Share this post


Link to post

Maybe nothing to worry about but thought I would ask, the plant also seems a tad more droopy than the others which look perfectly healthy, the others are a different strain to this one though.

Share this post


Link to post

Look on the underside of the leaf, is there anything crawling about?

1 person likes this

Share this post


Link to post

No nothing on the underside on the leaf, the underside also has no discolouration.

Share this post


Link to post

Oh I thought it might be thrip.

 

I don't do hydro so can't help much there but are you using an E.C meter? People will ask what strength you're using I expect 

1 person likes this

Share this post


Link to post

I found this was occurring with my Blueberry when it was young and the light was too intense. It would not be on the new leaves after I turned the watts down, but if i increased the watts too soon, it would start again. It stopped as my plant matured.

 

I'm not 100% sure but I think if it's not in soil it maybe a PH issue? Sounds familiar but I've never used Coco.

Edited by QFMAC
1 person likes this

Share this post


Link to post

Yeh I had read that it might be PH but I keep it at 6.0 every time I water/feed which I’ve read should be fine, the plant is growing at a good rate so it may be nothing to worry about.

 

Also KC my water before nutrients go in is at 200ppm and after the nutrients it is at about 500ppm.

 

This plant is an LSD auto and the other 2 which are healthy are SLH autos all have had same feeding schedule and environment.

Share this post


Link to post
11 minutes ago, Midnight Grower said:

Yeh I had read that it might be PH but I keep it at 6.0 every time I water/feed which I’ve read should be fine, the plant is growing at a good rate so it may be nothing to worry about.

 

Also KC my water before nutrients go in is at 200ppm and after the nutrients it is at about 500ppm.

 

This plant is an LSD auto and the other 2 which are healthy are SLH autos all have had same feeding schedule and environment.

I grow in Notill so I don't need to PH. I have heard that you are supposed to fluctuate your PH value (I don't remember the range) as different nutrients are taken up at different ranges. 

It might be something worth looking into, or someone else can confirm?

1 person likes this

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0